Irina Sendler–o întâmplare uluitoare şi despre acei oameni care îi pot face geloşi prin dragostea lor chiar şi pe îngeri! O bătrânică pe care o veţi regăsi în Rai, strălucitoare, la masa lui Hristos


Recent o bătrânică de 98 de ani pe nume Irene (Irena Sendler) a murit…dar dincolo de banalitatea acestei morţi…..Irene, în timpul celui de al doilea război mondial, fiind de etnie germană, a cerut permisiunea să lucreze în lagărul de concentrare pentru evrei din Varşovia ca şi croitoreasă sau femeie de servici. Mai tarziu s-a dovedit a avea un motiv bine întemeiat: aflase ce intenţii mârşave aveau naziştii cu copiii evreilor. Aşa că, zilnic, ea scotea copiii meniţi pieirii într-o cutie de unelte sau un sac de pânză groasă (pentru copiii mai mari) pe care îl căra cu ea într-un carucior! De asemenea, mai avea un câine dresat să latre ori de câte ori era nevoie să intre şi să iasă din lagăr, dar mai ales pentru a lătra ca să acopere scâncetele copiilor ascunşi în carucior! Soldaţii nu bănuiau nimic pentru ca era germancă şi nu aveau nimic împortriva câinelului! În tot acest timp ea a reuşit să smulgă din ghearele morţii 2500 de copii sau bebeluşi. Totuşi ea a fost prinsă şi a fost bătuta cu bestialitate de compatrioţii săi, fiindu-i rupte în bătaie şi braţele şi picioarele.

Irene a ţinut o evidenţă a tuturor copiilor salvaţi de ea, cărora le scrisese numele într-un jurnal închis într-un borcan şi îngropat în spatele casei ei. Cu ajutorul acestuia ea a încercat să localizeze părinţii copiilor care au supravieţuit la sfârşitul războiului şi să le reunească familiile, dar majoritatea fuseseră ucişi în camerele de gazare naziste. Astfel ca toţi copiii care au fost salvaţi de ea au fost plasaţi în familii adoptive sau în case de copii.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s