Despre 2 documentare Discovery asupra cărora vă cer ajutorul dumneavasotră, cititorilor blogului meu


Există 2 documentare realizate de postul de televiziune Discovery Channel cărora nu le-am dat însă de urmă, nici în arhiva programelor Discovery nici altundeva pe Internet.

1. Primul documentar (cel mai probabil un episod dintr-un serial de documentare) prezenta printre altele şi un bătrânel din China de care se lipeau toate obiectele. Ce era extraordinar la acest bătrânel chinez era un fapt reieşit din cerctări minuţiaose efectuate într-un laborator specializat: forţa cu care obiectele erau atrase de corpul acestui bătrânel nu era nici una din cele 4 forţe cunsocute de fizică, fapt care ar trebui imediat să dea de gândit şi să pună pe jar fizicienii lumii, mai mult decât celebrul accelerator de particule care ne-a mâncat hrana de zi cu zi! Impresionant era însă şi faptul că cei doi nepoţei ai bătrânelului moşteniseră acelaşi dar „magnetic” (cu alte cuvinte „moştenibil” genetic, ereditar). Poate ştiţi voi cum se numeşte acel documentar şi acel bătrânel, ca să dau de el pe internet.

2. Al doilea documentar a fost dedicat unui medic psihiatru care are puteri de medium şi care a iniţiat un nou trend în şcoala occidentală de medicină, cu accent pe dezvoltarea intuiţiei medicale (apanaj al emisferei drepte, în general, mai precis al emisfrei nedominante). Nu i-am reţinut numele, dar, după câteva sondări pe Google sunt aproape sigur că este vorba despre Dr. Orloff. Documentarul Discovery pe care l-am văzut nu l-am identificat însă. Aştept şi ajutorul dumneavoastră. e păcat oricum că Discovery nu are o arhivă cu toate emisiunile difuzate vreodată şi un scurt rezumat al lor în care aş putea să caut.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s