Despre minunea de la Maglavit: Petrache Lupu, vărul primar al bunicului meu matern


http://www.crestinortodox.ro/diverse/maglavit-petrache-lupu-96339.html

(străbunica mea materna fiind sora mamei lui Petrache Lupu)

https://m.radiochisinau.md/portret-petrache-lupu-si-minunea-de-la-maglavit–144394.html

https://www.stirilekanald.ro/baiatul-lui-petrache-lupu-este-foarte-bolnav-nea-mihai-are-82-de-ani-si-locuieste-in-maglavit-satul-in-care-se-spune-ca-tatal-lui-l-a-intanit-pe-dumnezeu-foto-20005215/amp

https://www.stirilekanald.ro/baiatul-lui-petrache-lupu-este-foarte-bolnav-nea-mihai-are-82-de-ani-si-locuieste-in-maglavit-satul-in-care-se-spune-ca-tatal-lui-l-a-intanit-pe-dumnezeu-foto-20005215/amp

Publicitate

3 răspunsuri la „Despre minunea de la Maglavit: Petrache Lupu, vărul primar al bunicului meu matern

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Mos Petrache! Peste trei zile, de Sfanta Paraschiva, e si aniversarea nasterii lui, coincidenta face ca domnitorul cu acelasi nume de familie (Vasile Lupu) sa fie cel care a salvat (platind 300 pungi de galbeni) moastele sfintei de la turci si le-a adus la Iasi. Pentru moastele de sfinti turcii cereau de obicei greutatea in aur (se pare ca si la capitolul asta erau ignoranti, pt. ca din cate am auzit, cu cat sfantul ajunge la o desavarsire mai inalta, cu atat moastele sale devin mai usoare…) O cunostinta de la biserica noastra are mare evlavie la Mos Petrache (pe care il numeste Sfantul)- ea l-a intalnit cand avea vreo 7 ani (prin 1947). Era in vizita cu mama ei la o vecina (in Caracal sau Calafat, nu mai retin exact – data viitoare am sa notez pe hartie tot) si mai erau niste femei acolo, asteptau sa vina Sfantul (asa ii ziceau si ele). Cum a intrat, Petrache Lupu i-a si zis uneia din femei: „Oare mult mai aveti de gand sa va bateti joc de fete, dumneata cu fiul dumitale? Ai grija, ca nu peste mult timp o sa-ti moara baiatul, si nu de moarte buna!” Fiul acelei femei era un aventurier, amagea fetele cu casatoria si apoi le lasa – iar mama lui il incuraja in viata asta destrabalata. Peste cateva luni, o fosta „logodnica” (sau poate o fi fost insurat cu ea scurta vreme) a avut nunta si l-a pus necuratul pe tanarul crai sa mearga acolo (probabil sa faca „atmosfera” si sa strice spectacolul). In altercatia care a rezultat, mirele infuriat l-a injunghiat cu cutitul si astfel s-a implinit profetia… De atunci doamna asta are mare respect pt. Petrache Lupu, din pacate nici ea nu i-a ascultat sfaturile si acum cativa ani a suferit un accident groaznic (are vreo 24 de suruburi in oase si orice deplasare o face cu dureri).

    Au mai fost doua mesaje ceresti catre romani imediat dupa viziunile lui Petrache Lupu. Toate confirma apelul lui Dumnezeu catre pocainta noastra, anuntand mari urgii peste tara (chiar Antihristul urma sa salasluiasca o vreme aici) si la ambele ca si la Maglavit s-a dat porunca cereasca de a inalta cate o sfanta manastire in locul aratarii divine: cel primit de Maica Veronica de la Vladimiresti si cel al Mariei Petre (Fecioara de la Parepa). Din cei trei, Maica Veronica a cazut in ispite (la intalnirea cu Petrache Lupu, el a trimis-o direct preotului s-o spovedeasca – desi ea avea numai vreo 12 ani; din pacate semnul pe care l-a vazut asupra ei s-a adeverit, chiar daca pe moment ea nu avea pacate trupesti), Mos Petrache a primit porunca sa taca (a fost batut si turnat la Securitate de mai multe ori), doar Maria Petre a trecut peste toate incercarile, biruind datorita harului agonisit prin pastrarea fecioriei. Ea a fost invrednicita sa vorbeasca in fata lui Dej (acesta a ascultat-o si i-a luat apararea, punandu-l la punct pe Ceausescu – care era si el de fata si o defaima, numind-o vrajitoare). Mai tarziu Maria Petre a fost vizitata si de Alexandrina, mama lui Ceausescu, careia i-a zis ce moarte il asteapta pe fiul ei daca ramane necredincios (www.formula-as.ro/2010/932/societate-37/fecioara-de-la-parepa-12799)
    Ziceau niste evrei pe vremea minunilor de la Maglavit ca de-ar fi avut ei unul ca Petrache Lupu, l-ar fi facut al doilea Moise… Dar din pacate la noi, multi se intrec in a-l defaima si a ponegri lucrarea lui, facandu-l ba debil si bolnav congenital, ba inselat de diavol, si cer semne mai mari ca sa creada. Vor primi semne mari si minuni pe gustul lor (si nu de la un biet cioban sarac cu duhul, ci de la noul mesia, imparatul lumii)- doar ca toate astea le vor fi spre osanda si pierzare, dupa inimile lor. Doamne, iarta-ne!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s